Muhoksen Naisvoimistelijat

Jumppakalenteri - Aikuiset
Katso  tuntitarjontamme aikuisille: mm. pilates, Circuit, kahvakuula, Zumba, Latinoshow, kuntojumppa!
Lapset ja nuoret
Katso tuntitarjontamme lapsille ja nuorille: mm. monipuoliset tanssiryhmät, FreeGym- ja akrobatiatunnit!
Ilmoittautuminen
Kirjaudu sisään (ensimmäisellä kerralla rekisteröidy)
Ilmoita itsesi tai lapsesi haluamillesi tunneille

TUNTIKUVAUKSET - AIKUISTEN TUNNIT

Tuntien värikoodit: vaaleansininen= kehonhuolto, kevyt treeni, vihreä=kuntotreeni, oranssi=tanssitreeni . Ota kuitenkin huomioon, että raskaampia tunteja voit keventää tekemällä liikkeet omaan tahtiin  tai tekemällä kevyemmät versiot liikkeistä tai pitämällä omia taukoja.

Akrobatia aikuisille

Palautellaan mieleen perusvoimisteluliikkeitä ja niiden tekniikoita,lisäksi pariakrobatialiikkeittä ja voltteja.
 
 Ohjaaja: Elina Mikkola

Circuit-kuntopiiri

Kiertoharjoittelutunti, jossa tehdään sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä oman kehon painolla sekä välineillä.  Suoritusajat vaihtelevat 30–50 sekuntiin. Kuntopiiri kierretään 2-4 kertaa, liikkeiden välissä on vain lyhyet vaihtotauot, kierrosten jälkeen hieman pitemmät tauot. Alussa lämmittely ja lopussa palauttavat venyttelyt.  Kuntopiiriharjoittelu sopii erinomaisesti sekä lihaskunnon että hapenottokyvyn kehittämiseen. Tunti sopii monentasoisille harrastajille, sillä liikkeistä annetaan kevyempiä ja raskaampia vaihtoehtoja.

Ohjaaja: Leena Tuomaala

Kahvakuula

Kahvakuulailu kehittää monipuolisesti niin jalkojen, keskivartalon kuin käsien lihaskuntoa. Kahvakuulalla tehtävät perusharjoitteet, kuten erilaiset heilautukset  harjaannuttavat lihasten yhteistyötä ja parantavat kehon koordinaatiota ja tasapainoa.  Sopii  sekä naisille että miehille. Käy myös  esimerkiksi pallopelien pelaajille päälajia tukevaksi liikunnaksi.

Varusteet oma kuula ja jumppamatto.

Ohjaaja: Leena Mikkola

Kaikkien jumppa

Kaikkien jumppa sopii nimensä mukaisesti kaikenikäisille ja - kokoisille. Ryhmässä tehdään monipuolisesti koko kehon harjoitteita niin seisten kuin helpoin askelsarjoin. Lisäksi jumpataan tuolilla istuen ja sitä muutenkin hyödyntäen. Toki myös lattialla tehdään harjoitteita. Musiikki on monipuolista ja hyödynnetään mm. vanhaa tanssimusiikkia.  Tunnin sisältö pysyy samana n. 4 kertaa ja muutenkin harjoitteet toistuvat niin, että kaikki pääsevät hyvin mukaan. Ota oma jumppa-alusta mukaan.

Ohjaaja: Soili Viholainen

Kuntojumppa

Helpoilla askelsarjoilla nostetaan sykettä.  Lihaskuntoliikkeitä tehdään koko keholle. Lopuksi tehdään liikkuvuutta edistäviä liikkeitä ja venyttelyä. Lihaskuntoliikkeissä voidaan apuna voidaan käyttää esimerkiksi käsipainoja tai  Gymstickejä.  Ota oma jumppa-alusta mukaan.

Ohjaaja: Sofia Mehtälä

Pilates

Pilates on rauhallinen harjoitusmuoto. Tunneilla keskitytään mm. ryhtiin, tasapainoon, hengitykseen ja kehonhahmotukseen. Pilates lisää koordinaatiokykyä, parantaa ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta sekä vahvistaa kehon syviä lihaksia -erityisesti keskivartalon syviä lihaksia. Pilates sopii kaikille iästä, koosta, treenitaustasta tai sukupuolesta riippumatta. Ota tunnille jumppa-alusta myös  pyyhettä tai huivia voidaan käyttää joissakin liikkeissä apuna.

Ohjaaja: Jana Kocisova

RPV-jumppa + kehonhuolto

Helpoilla askelsarjoilla nostetaan sykettä. Tunnilla keskitytään erityisesti vatsa-reisi- ja pakaralihaksiin, joihin haetaan poltetta monipuolisilla lihaskuntoliikkeillä. Tunti sisältää lihaskuntoliikkeiden lisäksi sykettä nostavia osuuksia, kehonhallintaa ja tasapainoa haastavia harjoitteita! Lopuksi lyhyt kehonhuolto-osuus. Tunti sopii kaikille!   Ota oma jumppa-alusta mukaan.

Ohjaaja: Selina Ylkänen

Zumba ®

Zumba on hauska, mukaansatempaava ja tehokas fitness-tanssitunti. Tunnin aikana yhdistellään useita musiikki- ja tanssityylejä. Musiikit vaihtelevat latino- ja afrorytmeistä kansainvälisiin hitteihin. Zumba-tunnilla ei opetella koreografiaa eikä tanssitekniikkaa vaan tärkeintä on monipulinen ja hauska liikunta. Jokainen saa tehdä liikkeet juuri omalla tyylillään, vääriä tyylejä ei ole! Tavoitteena on, että jokainen poistuu Zumba-tunnilta hikoillen ja hyvällä tuulella.

Ohjaaja: Leena Tuomaala

Vaihtuvat tanssilajit

Jazz-tanssi, Showtanssi, kansantanssi

Tällä tunnilla pääset kokeilemaan kolmea eri menevää ja mukaansatempaavaa tanssilajia neljän tunnin verran. Tavoitteena on tuoda kunkin lajin oma uniikki fiiliksensä tutuksi samalla kun harjoitellaan lajin perus elementtejä ja heittäydytään tanssin ilon vietäväksi. Aiempaa kokemusta mistään lajista et tarvitse, kunhan tulet avoimin mielin ja liikkumiseen sopivalla vaatetuksella! Juomapullo kannattaa myös ottaa mukaan. 

Ohjaaja: Selina Ylkänen

Latinoshow

Latinoshow nimensä mukaisesti yhdistelee show- ja latinalaistanssia. Harjoittelemme perusaskeleita ja tekniikkaa, vartalonkäyttöä ja rytmiikkaa. Tunnin aluksi lämmittelemme ja huollamme kehoa, jatkamme tekniikka osuuteen, josta siirrymme koreografian oppimiseen. Tuntien sisällössä otetaan osallistujien toiveet huomioon kauden edetessä.

Opettaja: Selina Ylkänen


Baletin alkeet aikuisille (ei toteudu!)

Baletti sopii kaikille aikuisille ikään ja kokoon katsomatta. Aikuisbaletti on lajina monipuolinen ja kehittävä. Tunnilla hyödynnetään klassisen baletin teknisiä harjoitteita  unohtaen kuitenkin kaikki stereotyyppiset ballerinamielikuvat. Tunnille voi tulla kuka tahansa tanssista kiinnostunut.

 Ohjaaja: Selina Ylkänen

TUNTIKUVAUKSET - LASTEN JA NUORTEN TUNNIT

Perheliikkari

Perheliikarissa pääsette kokemaan liikunnan riemua ja yhdessä oloa. Tunneilla aikuinen liikkuu yhdessä lapsen kanssa kannustaen ja esimerkkiä näyttäen. Tunti on suunnattu 2-4-vuotiaille. Harjoittelemme monipuolisesti liikkumistaitoja, tutustumme välineisiin ja rakennamme temppuratoja. Tärkeintä on nähdä lasten oppimisen riemu, joka toivottavasti välittyy mukana oleville aikuisille. Tervetuloa telmimään yhdessä

Ohjaajat: Merja Ylipukki ja Niina Tyvitalo

FreeGym

Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Liikuntavaatteiksi joustavat vaatteet ja paljaat varpaat (tai tossut), juomapullo mukaan.

Ohjaaja: Lotta Heikkinen

Akrobatia

Tunnit painottuvat lattia-akrobatiaan (tunnilla harjoitellaan esimerkiksi kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaa) mahdollisesti myös pariakrobatiaa ja pyramideja.Tunneilla kehitetään koordinaatiota, notkeutta ja kehontuntemusta sirkustyyliin. 

Liikuntavaatteiksi joustavat vaatteet ja paljaat varpaat (tai tossut), juomapullo mukaan.

Ohjaajat  Elina Mikkola, Lotta Heikkinen

Show-tanssi

Showtanssi on monipuolinen laji, joka ” ottaa lainaa” muista tanssilajeista ja –tyyleistä (esim. disco, lattarit, jazz ja streetlajit) ja yhdistää niistä sopivan kokonaisuuden. Tunti koostuu lämmittelystä, tekniikkaharjoituksista, tanssisarjoista sekä tunnin lopussa tehtävistä venyttelyistä. Tunnin vaikeustaso katsotaan ryhmän mukaan sopivaksi, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Opettaja: Selina Ylkänen

Satubaletti

Tunneilla opetellaan baletin alkeita, rytmiikkaa, perusliikuntataitoja ja harjoitellaan esiintymistä sekä luovaa ilmaisua leikin kautta. Vaatetus: Rennot sisäliikuntaan sopivat vaatteet, kuten legginssit, shortsit, t-paita, balleriinamekko tms. Tunnilla ollaan avojaloin tai jumppatossuilla.

Opettaja: Selina Ylkänen

Lasten tanssi 4-6 v

Lasten tanssitunneilla opetuksen pääpaino sijaitsee tanssillisten perusvalmiuksien kehittämisessä ikäryhmälle soveltuvalla tavalla. Opetuksen aiheina ovat mm. motoriset perustaidot, rytmiikka, tilan ja suuntien hahmottaminen. Näillä tunneilla lasta rohkaistaan myös oman liikkeen tuottamiseen sekä harjoitellaan vuorovaikutustaitoja niin ryhmässä kuin parityöskentelynä. Liikkeet ja sarjat ovat hauskoja, mukaansatempaavia ja sopivan helppoja. Tunti sopii kaikille tanssista innostuneille lapsille.

Ohjaaja: Fanni Ervasti ja Bettina Korkala

Street-tanssi

Street on menevä tanssitunti, jossa käydään läpi useita eri katutansseja kuten hiphopia, breikkiä ja poppingia.  Street kehittää mm. rytmitajua ja kuntoa.  

Tunnilla keskitytään tekniikan lisäksi ilmaisuun, hyvän fiiliksen löytämiseen tanssin kautta sekä tanssityyleille ominaisen liikekielen omaksumiseen. Jokaisella tanssitunnilla tehdään tekniikkaharjoitteiden lisäksi koreografiaa, jotta tanssin ilosta päästään todella nauttimaan. Tunti sopii niin pojille kuin tytöille. Tunnin vaikeustaso katsotaan ryhmän mukaan sopivaksi, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan! 

Street-jatkoryhmä on on tarkoitettu vähintään 2 vuotta Streettiä harrastaneille, jotka osaavat Streetin perusteet.

Ohjaajat: Fanni Paasimaa, Milja Vuoti, Saara Runtti

Cheerleading& Cheertanssi

Cheer-ryhmässä harjoitellaan cheerleadingin perusteita (pari- ja lattia-akrobatiaa sekä  nostoja ja heittoja ryhmissä) sekä cheertanssin liikkeitä. 

Ohjaaja: Ada Anttila ja Nelli Tervonen

Commercial Dance + 13v

Tunneilla tehdään erilaisia koreografioita, joissa on vaikutteita monista eri tanssilajeista, kuten katutanssista, showtanssista ja lattarilajeista. Tunneilla tanssitaan hyvällä asenteella ja fiilistellään loistavan musan tahtiin. Musiikki vaihtelee hiphopista, popista ja RnB:stä trendikkäimpiin uutuuksiin. 

Ohjaaja: Ada Anttila